تیپ شخصیتی ISFP

درونگرا – حسی – احساسی – ادراکی

برای من مرزی بین کار و تفریح وجود ندارد.

هنرمند


کلیاتی در مورد تیپ شخصیتی ISFP در شخصیت شناسی تست MBTI

اگر فرد در تست MBTI شرکت کرده است و نتیجه آن تیپ شخصیتی ISFP شده است باید بدانید که این تیپ شخصیتی بسیار آرام و صمیمی است. تیپ شخصیتی ISFP بسیار محافظه کار است و دوست دارد زندگی بدون چالش و دغدغه داشته باشد.از نظر شخصیت شناسی بیشتر نیاز‌های دیگران را بر نیاز‌های خود ترجیح می‌دهد. تیپ شخصیتی ISFP به علت دورنگرایی ، بسیار راز نگه دار است. اگر مسئولیتی را به عهده بگیرد، بسیار با انگیزه و مسئولیت پذیر است. شخصیت ISFP معمولاً بسیار محافظه کار و متواضع است و اگر شور و شوقی داشته باشد، آن‌را بروز نمی‌دهد و به همین جهت معمولاً او را بد قضاوت می‌کنند و در نتیجه مشکلاتی برایش پیش می‌آید. به لحاظ شخصیت شناسی این تیپ شخصیتی خود را به درستی و به آن شکلی که هست ابراز نمی‌کند. تیپ شخصیتی ISFP در لحظه زندگی کرده و برنامه ی خاصی برای آینده ی خود ندارد. درواقع برنامه ریز کوتاه مدت خوبی است. برای حل مشکلات روبه روی خود اصلا شتابی ندارد و براین عقیده‌است که زمان آن‌ها را حل می‌کند. در انجام کارها بسیار صبور و بردبار بوده و عجله‌ای ندارد. تیپ شخصیتی ISFP بر روی اشخاص پیشداوری نمی‌کند و همیشه به آنچه عیان است توجه دارد. این تیپ شخصیتی دوست دارد سرپرستی داشته باشد و در کار خود علاقه‌ای به رهبری و کنترل دیگران ندارد. اما در کارهای گروهی مشارکت فراوانی دارد. شخصیت ISFP دوست ندارد با دیگران در تعارض باشد و بیشتر هدفش هماهنگی در محل کار و زندگی است.

در بررسی گزارش این تیپ شخصیتی در تست MBTI به درصدهای نتایج گزارش شده در نمودار هر بخش از فاکتورهای چهارگانه تست MBTI توجه داشته باشید. (درصد درونگرایی در برابر برونگرایی ، درصد حسی بودن در برابر شهودی بودن، درصد منطقی بودن در برابر احساسی بودن و درصد قضاوتی بودن در برابر دریافت گرا). هرچه این درصد ها در این تست شخصیت شناسی اختلاف بیشتری نسبت بهم داشته باشند، میتوان گفت تفسیر گزارش شده تست MBTI از نظر شخصیت شناسی به شخصیت فرد نزدیکتر است و هرچه این درصد ها به یکدیگر نزدیکتر باشند، میتوان گفت در تفسیر گزارش شده این تست روانشناسی ، مواردی را مشاهده خواهید کرد که با شخصیت فرد انطباق کامل ندارد. این دلیل بر ضعف تست MBTI نیست. بلکه بیانگر نزدیک بودن ترجیحات فرد می باشد.

سازگاری تیپ شخصیتی ISFP با سایر شخصیت های تست MBTI

نکاتی در مورد رفتارهای تیپ شخصیتی ISFP در محیط کار

تیپ شخصیتی ISFP اگر به کاری علاقه داشته باشد آن را به خوبی انجام می‌دهد. شخصیت ISFP بسیار تجربه گرا است و از محدودیت بیزار است. این تیپ شخصیتی بهتر است در سازمان‌های انعطاف پذیر باشد تا سازمان‌های مقرراتی. این تیپ شخصیتی توانایی دارد که محل کار خود را به جایی لذت بخش تبدیل کند. از نظر شخصیت شناسی این تیپ شخصیتی دوست دارد در محیط کار با دیگران همکاری داشته باشد و محیط‌های پرتنش را دوست ندارد و خود را از چالش و رقابت کنار می‌کشد. ترجیح می‌دهد در پشت صحنه فعال باشد تا در روی صحنه. عدم قاطعیت و انگیزه ی این تیپ شخصیتی ممکن است برای او مشکلاتی همچون استرس به همراه بیاورد. اگر می خواهید در مورد نحوه رفتار این تیپ در کارهای تیمی بیشتر بدانید به مقاله عملکرد تیمی شخصیت ISFP در تیم سازی مراجعه کنید.

نقاط قوت کاری تیپ شخصیتی ISFP

تیپ شخصیتی ISFP بسیار انعطاف پذیر است و به سازمان و ارگان خود بسیار وفادار است. شخصیت ISFP به شدت از سازمان خود حمایت می‌کند. این تیپ شخصیتی بسیار گرم و سخاوتمند است. تیپ شخصیتی ISFP می تواند نیاز‌های جاری سازمان را به خوبی شناسایی کند. این تیپ شخصیتی از نظر شخصیت شناسی به جزئیات بسیار دقت دارد و می‌تواند نیاز‌های همکاران، دوستان و اطرافیان خود را به خوبی تشخیص دهد. اگر می خواهید در مورد مدیریت این تیپ بدانید می توانید به مقاله ویژگی های رهبری در تیپ ISFP مراجعه کنید.

نقاط ضعف کاری تیپ شخصیتی ISFP

این تیپ شخصیتی بسیار جزء نگر است. تیپ شخصیتی ISFP نمی‌تواند انتقاد خود را از وضع موجود بیان کند، به همین علت ممکن است برای سازمان مشکل ایجاد شود. از نظر شخصیت شناسی این تیپ شخصیتی در تصمیم گیری‌های منطقی مشکل دارد. ممکن است کاری برای بهبود اوضاع انجام ندهد. شخصیت ISFP انتقادها را بسیار شخصی می‌کند. تیپ شخصیتی ISFP برای سازماندهی، تدارکات، رویه‌ها و قوانین زیاد، اهمیت چندانی قائل نیست و دشواری زیادی در انجام به موقع کار‌ها دارد. این تیپ  شخصیتی نمی‌تواند از نظرات و ایده‌های خود به خوبی دفاع کند.

نکاتی برای نگه داشت تیپ شخصیتی ISFP

مواردی که می‌تواند برای تیپ شخصیتی ISFP رضایت شغلی را به همراه داشته باشد:

  • کارها باید با ارزش‌های این تیپ شخصیتی همخوانی داشته باشد.
  • تیپ شخصیتی ISFP باید بتواند از سلیقه‌ی شخصی خود در کارها استفاده کند.
  • تیپ شخصیتی ISFP نباید مجبور باشد برای همکاران خود سخنرانی کند.
  • کار دارای  جزئیات باشد تا تیپ شخصیتی ISFP بتواند از استعداد خود در پایش  این جزئیات استفاده کند.

مشاغل مناسب از نظر شخصیت شناسی برای تیپ شخصیتی ISFP

گروه مراقبت‌های بهداشتی برای تیپ شخصیتی ISFP

تیپ شخصیتی ISFP با احساس مهربانی و همدلی و عشقی که به خدمت رسانی دارد، می‌تواند در این حرفه بسیار موفق باشد. این تیپ شخصیتی به واسطه‌ی علاقه‌ای که برای دیدن جزئیات و شوقی که برای گوش دادن دارد از نظر شخصیت شناسی می‌تواند برای این حرفه بسیار مناسب باشد. برخی از این مشاغل عبارتند از:

  • پرستار
  • فیزیوتراپ
  • پزشک طب سنتی
  • بهیار
  • چشم پزشک
  • جراح

گروه علوم و تکنولوژی برای تیپ شخصیتی ISFP

تیپ شخصیتی ISFP دوست دارد بیشتر با حقایق و جزئیات درگیر باشد تا با تئوری و مفهومات. اگر به تیپ شخصیتی ISFP آزادی انتخاب داده شود، بیشتر دوست دارد در بیرون از اداره کار کند تا در محیط اداری. برخی از این مشاغل که مناسب این تیپ شخصیتی هستند عبارتند از:

  • جنگلبان
  • زیست شناس
  • زمین شناس
  • باستان شناس

گروه هنر برای تیپ شخصیتی ISFP

تیپ شخصیتی ISFP کارهایی را که با دست انجام می‌شوند، به خوبی انجام می‌دهد و اگر شغلی در این رابطه باشد، می‌تواند برای این تیپ شخصیتی بسیار مناسب باشد. برخی از این مشاغل عبارتند از:

  • طراح منظر
  • نقاش
  • رقصنده
  • بازیگر
  • خیاط
  • مکانیک

گروه صنایع خاص برای تیپ شخصیتی ISFP

تیپ شخصیتی ISFP نسبت به احتیاجات مردم بسیار حساس است و می‌تواند در قسمت‌های فروش و خدمات بسیار موثر باشد. به لحاظ شخصیت شناسی توانایی های این تیپ شخصیتی در دیدن جزئیات و علاقه به برآورده کردن احتیاجات مشتریان، می‌تواند کاربرد زیادی داشته باشد.

  • معلم مقطع دبستان
  • نماینده ی فروش
  • گارسون / پیش خدمت
  • مهماندار هواپیما
  • آژانس مسافرتی

نکاتی در مورد انگیزش و نگه داشت تیپ شخصیتیISFP 

تیپ شخصیتی ISFP فردی سخاوتمند و مهربان است. شخصیت ISFP مستمع بسیار خوبی است و به نیاز‌های دیگران توجه زیادی دارد. از نظر شخصیت شناسی این تیپ شخصیتی می‌تواند در موقعیت‌های دشوار راه حل ‌های ساده پیدا کرده و به دیگران کمک کند. شخصیتISFP محبت خود را با عمل به دوستان و خانواده‌ی خود نشان می‌دهد. انتقادات را به دل می‌گیرد. شخصیتISFP از برخورد و تضاد با دیگران اجتناب می‌کند.

تیپ شخصیتی ISFP دوست دارد تمام وقت خود را با دوستان و خانواده بگذراند و حتی اگر شده، کار پاره وقت اتخاذ می‌کند تا بتواند به تفریحات و کار‌های خود بپردازد. از نظر شخصیت شناسی این تیپ شخصیتی دوست دارد کارهای خانه مانند نقاشی کردن، آشپزی و تعمیرات خانه را در اوقات فراغت خود انجام دهد.

پیشنهاداتی برای توسعه فردی تیپ شخصیتی ISFP

  • تیپ شخصیتی ISFP باید تلاش کند انتقاداتی که به او می‌شود را شخصی نکند.
  • شخصیت ISFP باید سعی کند مدیریت زمان بداند و طرح‌ها و پروژه‌های خود را به پایان برساند.
  • تیپ شخصیتی ISFP سعی کند عقاید خود را ابراز کند.
  • شخصیت ISFP باید تلاش کند آینده نگری و کلان نگری را در نظر بگیرد.

رمز موفقیت یک تیپ شخصیتی ISFP ابراز وجود کردن، دید وسیع و کلی داشتن و شخصی نکردن مسائل و انتقادات است.

تعاملات و تیم سازی با توجه به ویژگیهای تیپ شخصیتی ISFP

روحیات مشابه با شخصیت های تست MBTI

تیپ های شخصیتی MBTI که در لیست زیر آمده‌اند از نظر ارزش‌ها، حل مسئله و نگرش کلی به کار شبیه تیپ شخصیتی ISFP ها هستند. این افراد لزوماً از نظر شخصیت شناسی بر سر همه‌ی مسائل با شخصیت ISFP ها توافق ندارند و هیچ ضمانتی برای کنار آمدن این تیپ شخصیتی با تیپ‌های شخصیتی تست MBTI ذکر شده در پایین نیست. اما به تفاهم رسیدن آنها با این تیپ  شخصیتی آسان است و به طور کلی دیدگاه مشابهی دارند.

ISTP، ESFP، ISFJ

تفاوت الهام بخش با شخصیت های تست MBTI

تیپ های شخصیتی MBTI که در زیر آمده‌اند از نظر شخصیتی شناسی با تیپ شخصیتی ISFP ها بسیار متفاوت هستند، اما شخصیت ISFP ها ممکن است کار کردن با این تیپ های شخصیتی تست MBTI را به راحتی بپذیرند. زیرا برای این تیپ شخصیتی فرصت مناسبی برای رشد را فراهم می‌نمایند. در روابط کاری بین شخصیت ISFP ها و این تیپ های شخصیتی MBTI باید تعادل مناسبی بین فرصت‌ها و مشترکات فراهم شود تا تجربیات و و دیدگاه‌ها راحت تر به اشتراک گذاشته شوند.

INFP، ESTP، ESFJ، ENFP

مکمل بالفعل با شخصیت های تست MBTI

تیپ شخصیتی ISFP ممکن است در ابتدا با تیپ های شخصیتی MBTI زیر نقاط مشترکی نیابد، اما وقتی بیشتر همدیگر را می‌شناسند به نقاط مشترک زیادی می‌رسند و ممکن است برای هم آموزگاران خوبی باشند. اگرچه ممکن است تیپ های شخصیتی MBTI زیر تیپ شخصیتی ISFP ها را در ابتدا به عنوان همکار نپذیرند، اما روابط آنها دارای نقاط بالفعل همکاری زیادی خواهد بود تا از یکدیگر یاد بگیرند و پیشرفت کنند.

ISTJ، INTP، INFJ، ENFJ

متضاد چالشی با شخصیت های تست MBTI

تیپ های شخصیتی MBTI زیر از نظر شخصیت شناسی بیشترین پتانسیل تضاد شخصیتی و برخورد را با تیپ شخصیتی ISFP دارند. اما بهترین فرصت برای رشد شخصیت ISFP ها نیز هستند. از آنجایی که این تیپ های شخصیتی تست MBTI از نظر شخصیت شناسی به صورت پایه‌ای با شخصیت ISFP ها در تضاد هستند، در ابتدا رابطه با این تیپ های شخصیتی MBTI بسیار سخت خواهد بود. اما همین اختلاف ارزش‌ها و نقاط قوت آنها که نقاط ضعف شخصیت ISFP ها نیز است به رشد آنها و این تیپ های شخصیتی MBTI کمک زیادی خواهد کرد. اگر این گروه بتوانند روابط سالم کاری برقرار کنند به یکدیگر بسیار کمک خواهند کرد.

INTJ، ESTJ، ENTP، ENTJ

نکته مهم در مورد تست MBTI

مطالبی که در مورد این تیپ شخصیتی MBTI  مطالعه نمودید، مربوط به لایه شخصیت این فرد بود. ممکن است در محیط کار دو تیپ شخصیتی مشابه رفتارهای گوناگونی را از خود بروز دهند. برای درک صحیح از این تفاوت ها باید از تست های لایه رفتار استفاده کنید. مناسب ترین پرسشنامه رفتار برای درک بهتر تفاوت ها، تست دیسک باگزارش کامل است.

اگر تیپ شخصیتی شما ISFP است شاید برایتان مقاله لیست افراد مشهور با تیپ شخصیتی ISFP و مقاله لیست شخصیت های داستانی با تیپ شخصیتی ISFP جالب و خواندنی باشد تا متوجه شوید به چه افرادی شبیه هستید.